Komform makan mesti ingat char kuay tiaw peneng punya... Petua nak goreng char kuey tiaw nie tak boleh buat banyak2.. Atleast paling banyak 2 hidangan kalu tak comfirm tak jadi.
Bahan-bahan :
2 sudu makan minyak
Segenggam kuey tiaw ( guna kuey tiaw yang halus2 pun sedap ).
2 sudu makan PES SERBAGUNA IEJA
4 sudu makan kicap lemak manis
sedikit daun kucai dan togey
5 ekor udang ( lauk nie bole ganti lauk apa-apa jer mengikut selera kita )
1 biji telur.
200 liter air
Caranya :
1. Panaskan minyak kemudian gorengkan udang tadi setengah masak.
2. Masukkan 2 sudu makan PES SERBAGUNA IEJA serta 200 liter air dan kacau sehingga sebati.
3. Masukkan kuey tiaw dan kicap lemak manis. Kacau sekata.
4. Masukkan togey dan daun kucai.
5. Akhir sekali pecahkan telur dan angkat.
1. Mislidah Munir 012-7158404 ( JB dan Singapore )
2. Zorkeplee 017-7424318 ( Kulai )
3. Zulyana Zohari 012-5118581 ( Perak )
4. Intan Amiella 019-2037916 ( Selangor )
5. Siti Emiela 019-6407714 ( Melaka )
6. Nor Idayu 019-9933303 ( Selangor dan Kelantan ).
0 comments:
Post a Comment